PSV wacht fysieke gesteldheid sterkhouder Guardado af

8 februari 2015, 09:11

Hij is misschien wel de stille kracht achter het zeer sterke seizoen van PSV, maar de koploper van de Eredivisie vreest hem een tijdje kwijt te zijn: Andrés Guardado. De Mexicaanse controleur viel zaterdagavond tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (3-1 winst) uit met liesklachten en het is mogelijk dat de Eindhovenaren de komende tijd niet over de Valencia-huurling zullen kunnen beschikken.

PSV is in afwachting van de ernst van de liesblessure van Guardado. "Maandag kijken we hoe ernstig het is", liet trainer Phillip Cocu optekenen in De Telegraaf. "Maar hij heeft er nog wel een tijdje mee door kunnen spelen", aldus de keuzeheer van de lijstaanvoerder, die na de overwinning op Utrecht vijftien punten voor staat op nummer twee Ajax. Guardado leverde in zijn zestien competitiewedstrijden een flinke bijdrage aan de welvaart van PSV.

Cocu schat in dat Jeffrey Bruma volgende week zijn rentree kan maken. Tegen Utrecht verving Nicolas Isimat Mirin de centrale verdediger, net als tegen NAC Breda (0-2 winst), in de basis. "We hebben het nu bewust zo opgelost", sprak de PSV-trainer tegen het Eindhovens Dagblad. Cocu hield Bruma uit voorzorg op de bank en liet Isimat de wedstrijd uitspelen.

Jorrit Hendrix maakt komende maandag zijn opwachting bij Jong PSV. Hij is hersteld van zijn liesblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen