'Samp' maakt miljoenendeal Moisander na derby bekend

12 februari 2015, 08:14

Op zaterdag 21 februari staat de Derby della Lanterna, de Genovese burenruzie tussen Sampdoria en Genoa, op het menu in Italië. Na deze wedstrijd zal de miljoenendeal rond Niklas Moisander pas bekend worden gemaakt. De centrale verdediger van Ajax bereikte woensdag op zijn vrije dag overeenstemming met Sampdoria over een samenwerking. Hij tekent voor drie jaar in het Stadio Luigi Ferraris.

De international van Finland heeft de medische keuring al met succes doorstaan, maar zijn transfer wordt pas over elf dagen aangekondigd. "Dat klopt", bevestigt zijn zaakwaarnemer Steinar Dietz in De Telegraaf. Moisander keerde woensdagavond na een roerige dag terug op Nederlandse bodem. Hij bereidt zich met Ajax voor op de belangrijke competitiewedstrijd van komende zondag tegen FC Twente, met in het achterhoofd dus het feit dat zijn overstap naar Sampdoria afgerond is.

Moisander zette dinsdagavond voet op Italiaanse bodem. Mede door zijn transfervrije status stond hij in de belangstelling van meerdere Italiaanse clubs, maar Sampdoria toonde zich het meest slagvaardig. De Fin heeft naar verluidt een akkoord bereikt over een contract met een salaris van twee miljoen euro per jaar. Dat betekent dus dat hij zes miljoen euro zal opstrijken in drie seizoenen. De verdediger werd in een privékliniek gekeurd en heeft ook al een rondleiding gekregen op het complex van Samp. Hij heeft zijn handtekening al gezet onder het voorlopige contract, het officiële tekenmoment volgt dus later.

"Ik mag nu nog niks zeggen", reageerde Moisander kort. Hij wilde nog niet te diep ingaan op zijn transfer naar de Serie A. Na Willem II - Ajax op zondag 22 februari stapt hij in het vliegtuig naar Italië, waar hij op maandag 23 februari gepresenteerd zal worden. In Genua wordt hij ploeggenoot van onder Samuel Eto'o.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen