Alflen vindt remise verdiend: "1-1 past bij de verhoudingen"

5 april 2015, 17:19

FC Utrecht wist zondagmiddag in de slotfase van het duel met Ajax een punt uit het vuur te slepen, dankzij een doelpunt van verdediger en pinchhitter Gévero Markiet. Robby Alflen, de coach die na het seizoen uit de Domstad vertrekt, prijst zich zeer gelukkig met het puntje. De oefenmeester vond het ook verdiend.

"Het was een wedstrijd waarin de beide verdedigingen de baas waren", begint Alflen zijn analyse op de clubwebsite. "Daardoor waren er vandaag weinig kansen. De kansen dié Ajax kreeg, kwamen voort uit slordigheden in onze defensie. Keuzes maken is belangrijk. Daar hadden we bij vlagen moeite mee", aldus de trainer, die in de tweede helft een beter Utrecht zag. "We hadden vaker de bal en meer op de helft van Ajax. Maar we waren niet dreigend genoeg."

De late gelijkmaker van Markiet vond Alflen loon naar werken. "Het was de laatste mogelijkheid die we hadden. Een gokje, misschien. Maar toch was het bepaald geen toeval dat juist Gévero de gelijkmaker scoorde. Hij weet altijd precies waar het doel staat. En maakte met een goede voetbeweging uit de draai de goal", stelt Alflen, die het niet eens was met zijn collega Frank de Boer. De coach van Ajax vond dat zijn ploeg het verdiende om te winnen. "Ik kijk door een Utrechtse bril en vond dat 1-1 een uitslag was die paste bij de verhoudingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen