Icardi houdt hoop Inter op Europees voetbal levend

25 april 2015, 23:06

Internazionale mag nog hopen op Europees voetbal. De equipe van trainer Roberto Mancini was zaterdag in het eigen Stadio Giuseppe Meazza de baas in de vervallen topper tegen AS Roma. Mauro Icardi maakte in de 88ste minuut het beslissende doelpunt in Milaan: 2-1.

Normaal gesproken zijn wedstrijden tussen Internazionale en AS Roma echte toppers, maar de Romeinen presteren in het nieuwe kalenderjaar als een middenmoter en dat doet Inter zelfs al het hele seizoen. Toch maken de Milanezen nog een kleine kans op Europees voetbal, maar dan moest er wel gewonnen worden van AS Roma.

Het begin was heel behoorlijk. Al binnen vijftien minuten kwam Inter op 1-0 via Hernanes, die knap raak schoot van afstand ondanks dat hij niet heel veel ruimte had. Roma-aanvaller Victor Ibarbo was vier minuten later dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet raakte de paal. Na ruim een uur spelen kwam AS Roma dan wel, terecht, op gelijke hoogte. Inter-keeper Samir Handanovic werd geklopt door een hard schot van Radja Nainggolan vanaf de rand van het penaltygebied.

Uiteindelijk bleven de punten, door toedoen van Icardi, toch in Milaan. De Argentijnse spits legde in de 88ste minuut met zijn zeventiende treffer van het seizoen de eindscore vast op 2-1. Invaller Lukas Podolski verrichtte het voorbereidende werk. In blessuretijd was Inter nog twee keer dicht bij de 3-1, maar die bleef uit en zou ook iets te veel van het goede zijn geweest.

Inter heeft nu 45 punten. Dat zijn er vier minder dan nummer zes Fiorentina, dat het laatste Europese ticket in handen heeft. De equipe uit Florence, halvefinalist in de Europa League, treedt zondag in eigen huis nog wel aan tegen laagvlieger Cagliari. AS Roma deelt met stadgenoot Lazio de tweede plaats. Beide ploegen hebben 58 punten, maar Lazio speelt zondag nog thuis tegen Chievo. Als de equipe van Stefan de Vrij en Edson Braafheid onderuit gaat, dan kroont Juventus zich tot kampioen als de derby bij Torino winnend wordt afgesloten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen