Milan haalt Mihajlovic binnen als nieuwe coach

16 juni 2015, 12:40   Bijgewerkt: 16 juni 2015, 12:53

Sinisa Mihajlovic moet gaat doen wat zijn voorgangers Clarence Seedorf en Filippo Inzaghi niet gelukt is, namelijk AC Milan weer op de rails zetten. De gevallen topclub bevestigt via de officiële kanalen dat de voormalig middenvelder de nieuwe coach is. Hij volgt Inzaghi op, die eerder vandaag (dinsdag) op straat gezet werd. Met Inzaghi op de bank eindigde Milan dit seizoen als tiende in de Serie A.

Met Mihajlovic haalt Milan voor de derde keer binnen anderhalf jaar een nieuwe coach binnen. In januari 2014 koos de club voor Seedorf, als opvolger van de ontslagen Massimiliano Allegri. De Nederlander voldeed niet en werd al na een half jaar aan de kant gezet en vervangen door Inzaghi. Onder leiding van de oud-spits zakte Milan vervolgens alleen maar verder weg, Mihajlovic moet de club nu weer omhoog helpen.

De komst van Mihajlovic is opvallend te noemen, omdat de Serviër als speler onder contract stond bij stadgenoot en aartsrivaal Inter. Ook speelde hij voor drie andere grote clubs in Italië: Lazio, Sampdoria en AS Roma. Als trainer werkte hij vervolgens bij Inter, Bologna, Catania, Fiorentina en Sampdoria. Ook was hij enige tijd bondscoach van Servië, maar een succes werd dat niet. Hij vertrok nadat hij het land niet naar het wereldkampioenschap van 2014 had weten te leiden. Met Sampdoria werd Mihajlovic (46), één van de grootste en meest sierlijke voetballers uit de historie van Servië, dit seizoen zevende in de Serie A.

De verwachting is dat spits Jackson Martinez van FC Porto binnenkort wordt gepresenteerd als eerste grote aanwinst van Milan voor het nieuwe seizoen. Met de transfer zou zo'n 35 miljoen euro gemoeid zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen