Bekerhouder FC Groningen naar Utrecht: "Moet absoluut beter"

Ger
27 oktober 2015, 15:57

FC Groningen staat voor een lastige opgave in de jacht naar prolongatie van de bekerwinst. De ploeg van Erwin van de Looi gaat woensdag in de derde ronde op bezoek bij FC Utrecht. Eerder dit seizoen verloren de Groningers het competitieduel bij de Domstedelingen met 2-0.

"Het is opnieuw een pittige loting, maar ook een mooie uitdaging om de volgende ronde te behalen. We hebben het in de competitie niet goed gedaan daar", aldus Van de Looi op de clubwebsite. FC Groningen hanteerde de afgelopen tijd een 3-5-2 formatie in plaats van het gebruikelijke 4-3-3 systeem. "Op dit moment met de wedstrijden die snel achter elkaar volgen, past het ons nu wel even beter om drie centrale verdedigers op te stellen in plaats van twee", legt Van de Looi uit. "De middelste van die drie komt in de opbouw op de plek van de controlerende middenvelder. Daarin ligt een accentverschil."

"Tegen Slovan Liberec ging dat het laatste half uur uitstekend, maar tegen NEC was het onvoldoende", stelt de coach vast. "Na de vroege goal was er niet voldoende drang om de voorsprong uit te breiden. En dat irriteerde me. In de tweede helft speelden we te snel de lange bal. Daardoor werd het een heen en weer wedstrijd, ook al omdat NEC ook 3-5-2 ging spelen en overal koppeltjes ontstonden. We wonnen de duels niet meer en dat moet woensdagavond in Utrecht absoluut beter om een ronde verder te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen