Van Gaal: "Het wordt niet eenvoudig tegen Stoke City"

25 december 2015, 19:50

Manchester United-manager Louis van Gaal weet dat zijn elftal zaterdag drie punten moet pakken in de uitwedstrijd tegen Stoke City. De Engelse topclub haalde in de laatste vier competitieduels slechts twee punten en wacht al zes officiële wedstrijden op een overwinning.

"Ja, we moeten deze wedstrijd winnen. Want als je drie keer op rij hebt verloren, dan kan je wel een zege gebruiken", zegt Van Gaal in gesprek met Manchester United TV. "We focussen ons op de winst, maar winnen wordt niet gemakkelijk. Stoke City heeft bijvoorbeeld al gewonnen van Manchester City. "

Met slechts 22 doelpunten-voor heeft Manchester United een offensief probleem. Gezien de veertien tegengoals staat het achterin redelijk bij de ploeg. Van Gaal: "Ik kan niet te hard zeggen dat we onze defensieve organisatie moeten verbeteren. Natuurlijk is het altijd goed om de nul te houden, maar we moeten ook aanvallen en onze kansen benutten. Dat is belangrijk. Er zijn veel aspecten die we nog moeten verbeteren."

Manchester United staat op de vijfde plaats in de Premier League, met negen punten achterstand op koploper Leicester City. "Een maand geleden stonden we bovenaan", herinnert Van Gaal zich. "Alles is anders, maar het is ook mogelijk dat we volgende maand weer meedoen om het kampioenschap. Maar eerst moeten we winnen van Stoke City, dat heeft onze grootste focus."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen