Club Brugge grijpt koppositie, Anderlecht onderuit

5 maart 2016, 21:57
Club Brugge grijpt koppositie, Anderlecht onderuit

Club Brugge heeft de koppositie in de Belgische Pro League overgenomen van KAA Gent. De ploeg van coach Michel Preud'homme had zaterdag op eigen veld geen problemen met Sint Truiden (3-0) en profiteerde daarmee van het 1-1 gelijkspel van Gent van vrijdag tegen OH Leuven.

Oud-PSV'er Timmy Simons bracht Club Brugge in de twaalfde minuut uit een penalty aan de leiding. José Izquierdo en Jelle Vossen voerden in het laatste kwartier de score op tot 3-0. Sint Truiden was in de 71ste minuut met tien man komen te staan, nadat Victorien Angban een directe rode kaart had gekregen. Stefano Denswil en Ruud Vormer waren afwezig bij Club Brugge.

Club Brugge heeft nu 61 punten, twee meer dan Gent. Er is nog één speelronde te gaan in de reguliere competitie, daarna gaat de top-zes verder in een kampioenspoule. Anderlecht blijft met 52 punten op de derde positie steken. Bij hekkensluiter Moeskroen-Péruwelz werd met 2-1 verloren. Anice Badri tekende in de 87ste minuut voor het beslissende doelpunt. Alexander Büttner en Bram Nuytinck stonden in de basis bij Anderlecht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen