Pereira: "Zo'n wedstrijd verdient een betere arbiter"

18 maart 2016, 08:31   Bijgewerkt: 18 maart 2016, 08:50

Fenerbahçe ging donderdag op bezoek bij Sporting Braga om de 1-0 overwinning uit het heenduel te verdedigen en de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Dat liep even anders. De Turken werden met 4-1 afgedroogd en kregen driemaal rood.

Volgens Fenerbahçe-trainer Vítor Pereira, die voor de wedstrijd tegen Braga terugkeerde in zijn geboorteland Portugal, was daarvoor maar één man verantwoordelijk: scheidsrechter Ivan Bekek. Die stuurde Pereira aan het einde van de eerste helft al naar de tribune vanwege herhaaldelijke aanmerkingen op de leiding.

Pereira: "Een wedstrijd op dit niveau verdient een betere scheidsrechter. Het eerste Braga-doelpunt werd gemaakt vanuit buitenspelpositie." Ook de tweede goal was zeer discutabel: een schot van Braga schampte de arm van Mehmet Topal, die met zijn tweede gele kaart mocht vertrekken en een strafschop tegen kreeg. "Ook dat was een grote fout van de scheidsrechter. Hij leek erg nerveus en maakte veel te veel fouten", aldus Pereria op de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

Aanstaande zondag staat voor Fenerbahçe de uitwedstrijd tegen aartsrivaal Galatasaray op het programma. De ploeg van Wesley Sneijder staat op maar liefst twintig punten achterstand. "Hoe zuur de nederlaag ook is, deze wedstrijd mag geen invloed hebben op het duel met Galatasaray." Fenerbahçe is nog volop in de race voor de Turkse titel, met één punt achterstand op koploper Besiktas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen