Van Bronckhorst: "Onszelf veel te moeilijk gemaakt"

Jw
19 maart 2016, 23:35

Het duurde lang totdat Feyenoord zaterdagavond wakker werd. De Rotterdammers keken in de rust nog tegen een beschamende 1-0 achterstand aan tegen De Graafschap, maar in de tweede helft werd die alsnog omgezet in een 3-1 overwinning. Trainer Giovanni van Bronckhorst was kritisch.

"Het eerste half uur van ons was niet goed. We deden alles wat we niet moesten doen en hielpen De Graafschap daarmee in de wedstrijd. Pas nadat de tegenstander verdiend op voorsprong was gekomen, ging bij ons het tempo omhoog en begonnen we kansen te creëren", begon Van Bronckhorst op de website van Feyenoord zijn analyse.

"We hebben het onszelf veel te moeilijk gemaakt. We hadden vooraf een aantal afspraken gemaakt, bijvoorbeeld om het baltempo hoog te houden en snel van kant te wisselen, maar dat gebeurde niet", vervolgde de coach, die zag dat Bilal Basacikoglu de drijfveer was bij de ommekeer. "In de rust heb ik Simon Gustafson gewisseld voor Basacikoglu, omdat ik niet tevreden was over onze manier van spelen. Na die omzetting kregen we meer grip en ging het tempo omhoog. Je zag aan alles dat we op zoek waren naar een doelpunt. De gelijkmaker hielp ons in de wedstrijd. Daarna was het wachten op meer doelpunten."

"Uiteindelijk hebben we een uur goed gespeeld en daardoor verdiend gewonnen. Toch zullen we in onze volgende wedstrijden vanaf de eerste minuut moeten spelen op de manier zoals we dat vandaag in de tweede helft hebben gedaan", concludeerde Van Bronckhorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen