Van Gaal: "We hebben meer dan alles gegeven"

17 maart 2016, 23:55

Louis van Gaal is teleurgesteld dat Manchester United uit de Europa League ligt, maar neemt zijn spelers niets kwalijk. De Engelse club kwam donderdag op het eigen Old Trafford in de return van de achtste finales tegen Liverpool niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Liverpool had vorige week op Anfield al met 2-0 gewonnen.

Door een rake penalty van Anthony Martial kwam Manchester United na ruim een half uur spelen wel op 1-0, maar Philippe Coutinho herstelde op slag van rust het evenwicht namens Liverpool (1-1). "Als, maar 'als' telt niet in het voetbal, wij de 1-1 niet tegen hadden gekregen, dan was het denk ik mogelijk geweest om verder te komen", zei Van Gaal na afloop voor de camera van het Britse BT Sport. "Teleurstelling is het gevoel dat overheerst in de kleedkamer, want we hebben genoeg kansen gehad. Maar we weten ook dat wanneer je zo aanvallend speelt en druk zet Liverpool kansen zal krijgen op de counter."

Van Gaal baalde vooral van de gelijkmaker van Liverpool kort voor de pauze. "Je kon het zo mooi opbouwen voor de tweede helft, maar door de 1-1 was iedereen in de rust heel teleurgesteld", aldus Van Gaal. "Toch hebben we na rust alles gegeven. Ik ben ook heel blij dat de fans dat zagen en ons na afloop applaus gaven. We hebben er alles, meer dan alles, aan gedaan. Maar drie keer scoren is niet eenvoudig. Toch hebben we tot het einde gevochten en kansen gekregen in de tweede helft."

Bij de 1-1 gingen verdediger Varela en keeper De Gea niet vrijuit. Eerstgenoemde liet zich simpel passeren door Coutinho, laatstgenoemde werd vervolgens verrast in de korte hoek. Van Gaal neemt het tweetal niets kwalijk. "Nee, daarover ben ik niet kritisch", reageerde hij desgevraagd. "Je moet ook de credits geven aan Coutinho, want het was een fantastische actie van hem. Je kan ook zeggen dat wij fantastische acties hadden, alleen heb je ook geluk nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen