Van Bronckhorst: "Perfect weekend voor ons"

2 april 2016, 23:53

Giovanni van Bronckhorst heeft een goed gevoel overgehouden aan de Rotterdamse derby tegen Excelsior. De coach van Feyenoord zag zijn elftal zaterdag met een 3-0 overwinning op de stadgenoot van het veld stappen in De Kuip, terwijl concurrenten AZ, FC Utrecht en Heracles Almelo puntenverlies leden in de strijd om de derde plaats.

"Het is een perfect weekend voor ons", zegt Van Bronckhorst dan ook op de clubwebsite. De oefenmeester vond Feyenoord een stuk scherper beginnen dan in de vorige thuiswedstrijden tegen SC Cambuur en De Graafschap. "We hanteerden een hoog tempo en hadden veel dynamiek in ons spel. Dat is de manier waarop je een wedstrijd moet beginnen. Daardoor waren we ook in staat om de wedstrijd vroeg te beslissen. Als je met 2-0 voorstaat in de rust, geef je de tegenstander niet het idee dat er iets te halen valt."

"Ik heb in de rust wel aangegeven dat we zo door moesten gaan en op zoek moesten gaan naar meer goals", aldus Van Bronckhorst. Feyenoord scoorde echter 'slechts' één keer in de tweede helft. "We hadden nog drie, vier keer kunnen scoren, maar het ontbrak ons aan scherpte en geluk in de eindfase. We namen geen genoegen met de 3-0, maar helaas is het ons niet gelukt om de score uit te bouwen."

Feyenoord staat nu met een marge van vijf punten derde in de Eredivisie. "Dat is voor ons een bonus", zegt Van Bronckhorst over het puntenverlies van de concurrentie. "Ik ben blij dat we de goede reeks hebben voortgezet en daar heb ik het team ook een compliment voor gegeven. Deze wedstrijd geeft ons vertrouwen voor de laatste fase van de competitie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen