NAC beboet voor incidenten in play-off tegen Willem II

29 juni 2016, 07:48
Foto: © ProShots

NAC Breda heeft een geldboete opgelegd gekregen van de tuchtcommissie van de KNVB, naar aanleiding van gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tegen Willem II van donderdag 19 mei in de play-offs om promotie/degradatie. Dat heeft de Brabantse club zelf bevestigd.

De club uit Breda moet een boete van 5.000 euro aftikken bij de KNVB. Tijdens de burenruzie met Willem II werd er onder meer vuurwerk afgestoken en gegooid, bier gegooid en kwalijke spreekkoren gezongen. Daarnaast werden spandoeken met teksten die gericht waren aan de voetbalbond niet verwijderd door NAC. Willem II'er Erik Falkenburg, die voor zijn periode in Tilburg nog bij de rivalen van NAC speelde, moest het flink ontgelden met spreekkoren in de play-off tegen zijn oude club.

NAC heeft gekeken of het zin had om eventueel in beroep te gaan, maar heeft op basis van ingewonnen advies besloten om de straf te accepteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen