Milik helpt Napoli aan doelpuntrijke zege op Milan

27 augustus 2016, 22:56   Bijgewerkt: 27 augustus 2016, 23:03

Arek Milik heeft zijn basisdebuut in het shirt van Napoli opgeluisterd met twee doelpunten. De Poolse spits, deze zomer voor ruim 30 miljoen euro overgenomen van Ajax, legde daarmee de basis voor een spectaculaire 4-2 thuiszege van de Napolitanen op AC Milan. De bezoekers uit de modestad eindigden het duel in het Stadio San Paolo met negen man.

Nadat Milik vorige week tegen Pescara (2-2) al was ingevallen bij Napoli, stond hij zaterdag tegen AC Milan voor de eerste keer in de basis bij de nummer twee van het afgelopen Serie A-seizoen. De Pools international had na 33 minuten spelen al twee keer gescoord. Milik opende in de achttiende minuut de score in de rebound na een schot van ex-PSV'er Dries Mertens tegen de paal. Een kwartier later kopte hij raak uit een corner van José Callejon.

AC Milan had voor rust weinig te vertellen, maar kwam in de eerste tien minuten van de tweede helft wel langszij. M'Baye Niang maakte in de 51ste minuut uit een lastige hoek de aansluitingstreffer voor de Rossoneri, Suso herstelde vier minuten later met een fraai afstandsschot het evenwicht. Napoli was van mening dat aan de treffer van Niang een overtreding van Giacomo Bonaventura vooraf ging. Coach Maurizio Sarri protesteerde zo fel, dat hij naar de tribune werd gestuurd.

Vanaf de tribune zag Sarri zijn ploeg in het laatste kwartier alsnog de drie punten naar zich toe trekken. Callejón maakte de 3-2, na een gekeerd schot van Mertens. In de slotfase was hij ook verantwoordelijk voor de 4-2 eindstand. Milan-verdediger Alessio Romagnoli maakte bij de laatste goal voordat de bal over de doellijn was wel hands, maar de scheidsrechter paste de voordeelregel toe en liet het doelpunt tellen in plaats van dat hij een strafschop gaf.

Mocht de arbiter wel een strafschop hebben gegeven, dan had dat waarschijnlijk een rode kaart voor Romagnoli betekend. In dat geval zou Milan met acht man hebben afgesloten. Juraj Kucka werd in de 76ste minuut, vlak na de 3-2 van Callejon, al weggestuurd. De Slowaak duwde Mertens onderuit, smeet vervolgens de bal weg en leek ook nog de scheidsrechter uit te schelden. In de 87ste minuut werd ook Niang van het veld gestuurd. De aanvaller kreeg zijn tweede gele kaart na een onnodige overtreding op Napoli-keeper Pepe Reina. Romagnoli kwam voor zijn overtreding in de slotminuut weg met een gele prent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen