AZ, Vitesse en Heracles scharen zich bij laatste zestien

26 oktober 2016, 21:56   Bijgewerkt: 27 oktober 2016, 00:06
AZ, Vitesse en Heracles scharen zich bij laatste zestien

AZ, Vitesse en Heracles Almelo hebben zich woensdagavond net als FC Utrecht en [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/306357/ajax-beleeft-eenvoudige-avond-bij-kozakken-boys/,_blank,Ajax] geplaatst voor de derde ronde van het toernooi om de KNVB Beker, oftewel de achtste finales. AZ en Vitesse wisten af te rekenen met respectievelijk FC Emmen (1-0) en RKC Waalwijk (4-1), terwijl de Heraclieden te sterk waren voor UNA (5-0).

AZ wint zuinig

Nee, van een leien dakje ging het wederom niet bij AZ. De Alkmaarders waren al sinds 21 september zonder overwinning en dat was te zien aan het vertrouwen bij de ploeg van coach John van den Brom. Na zeven wedstrijden zonder zege werd er wel eindelijk weer gewonnen door AZ, dat met FC Emmen de nummer negen van de Jupiler League op bezoek kreeg.

Vitesse legt RKC over de knie

Vitesse had het ook vrij lastig met een eerstedivisionist, maar won uiteindelijk wel met 4-1 van RKC Waalwijk. Adnane Tighadouini, die in de rust al vervangen moest worden, vuurde al snel een schot op de lat. Hij zag ploeggenoot Yuning Zhang even later wel scoren: 1-0. Na een fase zonder al te veel kansen kwam RKC na de theepauze plots gelijk. Pieter Langedijk knalde binnen na een vrije trap.

Vijfklapper Heracles

Overige eindstand

IJsselmeervogels 3 - 1 Koninklijke HFC

[photo,101999,left,]

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen