Advocaat verslaat Mourinho, Aduriz scoort vijf keer

3 november 2016, 21:06   Bijgewerkt: 3 november 2016, 21:28

Fenerbahçe heeft zich uitstekend gerevancheerd voor de 4-1 nederlaag van twee weken geleden op Old Trafford. Prachtige goals van Jeremain Lens en Moussa Sow leidde een 2-1 overwinning in. Verder viel vooral Artiz Aduriz op, die vijf keer scoorde in de 5-3 zege op Genk. RSC Anderlecht haalde fors uit met 6-1 tegen FSV Mainz 05.

Groep A: Fenerbahçe verslaat United met heerlijke goals

Slechts 66 seconden had Moussa Sow nodig om op schitterende wijze de score te openen. Met een acrobatische omhaal vanaf de rand van het strafschopgebied liet hij David de Gea volledig kansloos. De Spaanse goalie van Manchester United had een kwartier na rust ook geen antwoord op een vrije trap van Jeremain Lens, die de bal fraai om de muur heen krulde. Wayne Rooney maakte het met een late treffer nog even spannend, maar de punten bleven in Istanbul.

Groep B: APOEL grijpt de koppositie

Lang zat de wedstrijd in Nicosia vast met weinig kansen voor beide ploegen. Een rode kaart voor Kevin Mbabu van Young Boys brak de wedstrijd open. Twee minuten later was Pieros Sotiriou namelijk direct trefzeker. De spits nam de bal met de rug naar de goal aan, draaide zich knap vrij en schoof vervolgens de enige treffer van de avond binnen voor APOEL.

Eerder op de avond had Olympiakos al met 1-1 gelijkgespeeld tegen Astana

Groep C: Anderlecht vermorzelt Mainz

RSC Anderlecht – FSV Mainz: Jonas Loessl begon niet al te best aan het duel tegen Anderlecht. De doelman van FSV Mainz verkeek zich compleet op een voorzet van Nicolae Stanciu, die daardoor bij de eerste paal binnenviel. Gelukkig voor hem maakte Pablo de Blasis al snel gelijk. Anderlecht ging toch met een voorsprong rusten. Stanciu schoot prima binnen en ditmaal viel Loessl minder te verwijten. In de tweede helft schoot Youri Tielemans Anderlecht op fraaie wijze snel in veilige haven. Met drie goals in de laatste vier minuten werd het feest vervolgens compleet gemaakt. Tweemaal Lukasz Teodorczyk en Massimo Bruno zorgden voor een 6-1 zege.

Ruslan Gurbanov dacht vijf minuten voor rust zijn ploeg met een voorsprong de kleedkamer in te sturen door de 1-0 te maken. Oussama Tannane besloot echter anders. Zijn vrije zwabberde langs de slecht handelende Dimitriy Bezotosnyi. De Fransen pakten vervolgens na rust de leiding door een treffer van Robert Beric en gaven die in het restant niet meer weg.

Groep D: Zenit moeizaam langs Dundalk

Zenit Sint-Petersburg – Dundalk: Dundalk weerde zich een helft lang goed in Rusland, maar op slag van rust ging Danny Gartland de fout in Guiliano strafte de fout van de verdediger genadeloos af. De Ieren knokte zich na rust toch knap terug. Daryl Horgan tekende voor de gelijkmaker na een knappe rush over de lengte van het veld. Een punt na hun bezoek aan Sint-Petersburg kreeg Dundalk echter niet. Guiliano zorgde met zijn tweede treffer voor de vierde Russische zege in de groep.

Groep E: Ruime zege voor AS Roma in Wenen

De wedstrijd in Wenen begon stormachtig. Na vier minuten stond het al 1-1. Olarenwaju zette de thuisploeg vroeg op voorsprong, maar de gelijkmaker van Edin Dzeko liet niet lang op zich wachten. Na dik een kwartier zorgde Daniele de Rossi voor een voorsprong van de Romeinen. Daarna ging de doelpuntenstorm liggen tot halverwege de tweede helft Dzeko opnieuw toesloeg en de wedstrijd besliste. Radja Nainggolan maakte zelfs nog de 1-4, waarna Alexander Gruenwald nog wat terugdeed in de slotminuten.

Stra Giurgiu kwam in eigen huis na negentien minuten op voorsprong. Na een prachtige steekpass rondde Alexandru Stan uiteindelijk in twee pogingen af. Michael Krmencik kopte niet veel later al vallend de gelijkmaker tegen de touwen, waardoor beide ploegen de punten deelden.

Groep F: Aduriz scoort vijf keer in doelpuntenfestijn

Artiz Aduriz was de grote man van de eerste helft. De spits scoorde drie keer, al waren er wel twee vanaf elf meter. Een treffer van Leon Bailey zorgde er wel voor dat ook de bezoekers op het scorebord stonden. Na rust maakte Onyinye Ndidi de aansluitingstreffer voor Genk, maar een kwartier voor tijd was daar wederom Aduriz. Met een heerlijke trap passeerde hij voor de vierde maal Marco Bizot. Tino-Sven Sušic zorgde voor een derde keer nog voor de aansluitingstreffer van de Belgen. Het slotakkoord moest en zou echter van Aduriz komen. Hij tekende – andermaal vanaf elf meter – voor de 5-3.

Sassuolo kende aanvankelijk moeite met Rapid Wien. Bij rust stond er al een geruststellende voorsprong op het bord, dankzij treffers van Grégoire Defrel en Antonino Ragusa. Ook na rust verliep alles prima voor de thuisploeg, maar in de slotfase liep alles in de soep. Eerst was er de goal van Matej Jelic en in de blessuretijd tekende Giorgi Kvilitaia voor de 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen