Bizarre wedstrijd in Dortmund: "Een surrealistische avond"

23 november 2016, 10:13   Bijgewerkt: 23 november 2016, 15:11

Menig voetbalfan zal dinsdagavond met gefronste wenkbrauwen naar de Champions League-uitslagen hebben gekeken. Borussia Dortmund en Legia Warschau schreven voetbalgeschiedenis in Groep F, door voor de meeste doelpunten in één wedstrijd ooit te zorgen: 8-4. Een terugblik op een bijzondere avond. "Dit is beter dan de bus parkeren."

"Deze bal krijgt een speciale plaats"

De wedstrijd tussen AS Monaco en Deportivo La Coruña in 2003 (8-3) was voor dinsdag het CL-duel waarin de meeste goals vielen. Die wedstrijd werd gisteren dus uit de boeken gespeeld door Dortmund en Legia, die er in het Signal Iduna Park een enorm spektakel van maakten door samen voor twaalf doelpunten te zorgen. Ook was het voor het eerst dat acht verschillende spelers doeltreffend waren in één wedstrijd. Bovendien was het voor het eerst dat er twaalf goals in één duel werden gescoord in een Europees duel sinds Ajax – Differdange (14-0) in 1984.

"Ik zal niet slecht slapen"

"Dit was een belangrijke stap in de goede richting voor mij. Nu moeten we gaan werken aan het verdedigende deel, want dat was vanavond niet goed genoeg", doelde hij op de vier tegentreffers die Dortmund moest incasseren. De Duitse topclub, afgelopen weekend nog te sterk voor Bayern München, kreeg tot dinsdag in vier speelronden slechts drie goals tegen. Thuis tegen Legia moest de ploeg ineens vier keer vissen. Dat zat keeper Roman Weidenfeller, die door de blessure van Roman Bürki zijn kans weer kreeg, niet lekker. "Hij was enorm boos op de verdedigers", gaf trainer Thomas Tuchel eerlijk toe. "Ik vind de vele tegengoals ook sneu voor hem. Desondanks zal ik niet slecht slapen."

De oefenmeester stond na afloop enigszins verbijsterd de media te woord. "Het is zeer verrassend hoe dit duel is gelopen", sprak hij. "Het was een surrealistische avond met een raar resultaat. We wilden bij de 5-2 ruststand in de tweede helft geen goal meer incasseren, maar dat lukte helaas niet." De trainer baalde van de tegengoals, maar was in zijn nopjes met de fraaie rentree van Reus. "Hij heeft het de afgelopen weken geweldig gedaan en hij staat er fysiek nu al goed op. Ik had echter niet verwacht dat hij nu al zo van waarde kon zijn in deze wedstrijd. Zijn rentree was geweldig en we hebben maar weer eens gezien hoeveel kwaliteit hij heeft. Dortmund heeft hem gemist."

"Dit is niet prettig"

Weidenfeller baalde van de vier tegengoals, tegenstander Legia kreeg er maar liefst acht te verwerken. Door de 0-6 nederlaag tegen de Duitser in het thuisduel heeft Legia tegen Dortmund over twee wedstrijd dus veertien tegentreffers gekregen. Dat is een record in de Champions League. "Deze wedstrijd was nog zwaarder voor ons dan de thuiswedstrijd", vond aanvaller Aleksander Prijovic. "Dortmund is één van de beste teams ter wereld dus het is wel wat waard dat we hier vier keer hebben gescoord. Mijn twee doelpunten horen bij mijn belangrijkste goals ooit.

"Beter dan de bus parkeren"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen