Leeuwinnen treffen Denen, Noren en Belgen op EK

8 november 2016, 18:15   Bijgewerkt: 8 november 2016, 21:30
Leeuwinnen treffen Denen, Noren en Belgen op EK

De Oranje Leeuwinnen krijgen volgend jaar op het Europees kampioenschap in eigen land in de groepsfase te maken met Noorwegen, Denemarken en debutant België, zo heeft de loting dinsdag uitgewezen. Het evenement begint op 16 juli, de finale is op 6 augustus in de Grolsch Veste in Enschede.

Met Noorwegen en Denemarken ontmoet Nederland twee teams die in 2013, bij het laatste EK, nog tegenover elkaar stonden in de halve finale. De Noorse vrouwen waren destijds de betere, maar in de finale gingen zij onderuit tegen Duitsland. Noorwegen nam tien keer eerder deel aan de Europese titelstrijd en was de beste in 1987 en 1993. Voor Denemarken wordt dit de negende EK-deelname. In 1991 en 1993 eindigden de Denen als derde. België acteerde nooit eerder op het EK-podium, Nederland deed dat tot dusver twee keer. In 2009, bij het debuut in Finland, haalden onze landgenotes de halve finale. Vier jaar later overleefden ze een poule met Duitsland, Noorwegen en IJsland niet.

De Oranje Leeuwinnen openen het EK op 16 juli in Utrecht tegen Noorwegen. Op 20 juli spelen ze op het Rotterdamse Kasteel tegen Denemarken, ze eindigen de poulefase op 24 juli in Tilburg tegen België. Op het EK wordt eveneens gevoetbald in Breda, Enschede, Deventer en Doetinchem.

Loting EK 2017

Groep A

Nederland

België

Denemarken

Noorwegen

Groep B

Duitsland

Rusland

Italië

Zweden

Groep C

Frankrijk

Oostenrijk

IJsland

Zwitserland

Groep D

Engeland

Portugal

Schotland

Spanje

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen