Real wint eenvoudig in Vicente Calderón, hattrick Ronaldo

19 november 2016, 22:46   Bijgewerkt: 20 november 2016, 11:37

De rol van Atlético Madrid in de Spaanse titelrace is, in elk geval voorlopig, uitgespeeld. De ploeg van coach Diego Simeone was zaterdag in het eigen Estadio Vicente Calderón kansloos in de stadsderby tegen Real Madrid. Cristiano Ronaldo bezorgde de bezoekers met een hattrick een 0-3 overwinning.

Door dit resultaat groeit de voorsprong van koploper Real Madrid op Atlético, de nummer vijf van La Liga, tot negen punten: dertig om 21. De Koninklijke heeft naar nummer twee FC Barcelona ook al een marge van vier punten. De Catalanen kwamen eerder op de dag, zonder de zieke Lionel Messi en de geschorste Luis Suárez, niet tot winst in de thuiswedstrijd tegen Málaga CF (0-0). Over twee weken staan Barça en Real tegenover elkaar in Camp Nou.

In de afgelopen drie seizoenen was Real in de Champions League-finale twee keer te sterk voor Atlético, maar verder had de recordkampioen van Europa in de laatste jaren flinke moeite met de stadgenoot. Daarvan was vanavond weinig sprake. De strijdlustige indruk die Atlético normaal gesproken maakt, was veel minder aanwezig en daardoor had Real een probleemloze avond in het Estadio Vicente Calderón.

Cristiano Ronaldo dacht al in de twaalfde minuut de score te openen. Atlético-keeper Jan Oblak keerde echter op fraaie wijze de kopbal van de Portugees. Ronaldo claimde dat zijn inzet de doellijn was gepasseerd, maar de arbitrage oordeelde correct van niet. Tien minuten later kon de sterspeler van Real alsnog juichen. Zijn vrije trap werd door Stefan Savic in de muur van richting veranderd, waardoor Oblak op het verkeerde been werd gezet (0-1).

Het begin van Atlético in de tweede helft was prima, maar al snel zakte het niveau van de thuisclub weer in. Dat gaf Real de kans in de laatste twintig minuten uit te lopen naar een ruime overwinning. In de 71ste minuut benutte Ronaldo een zelf verdiende strafschop, toegekend na een overtreding van Savic. Zes minuten later legde hij uit een tegenaanval, op aangeven van Gareth Bale, de eindscore vast op 0-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen