Henry over 'nieuwe Henry': "Hij is onvoorstelbaar goed"

27 maart 2017, 23:56

Kylian Mbappe is bezig aan een stormachtige doorbraak bij AS Monaco en meldde zich vorige week bovendien voor het eerst bij de nationale ploeg van Frankrijk. Het megatalent wordt regelmatig de 'nieuwe Thierry Henry' genoemd, maar de voormalig topaanvaller kan zich daar niet helemaal in vinden.

"Ik houd er niet van om spelers met elkaar te vergelijken", zegt de assistent-bondscoach van België tegen Canal+. "Mbappé is Mbappé, zo simpel is het. Maar hij is onvoorstelbaar goed. Onlangs heb ik hem ontmoet en hij maakte een nuchtere indruk op mij. Het is een speler waar ik graag naar kijk, omdat hij zijn hersens gebruikt."

Volgens de Fransman is het denkvermogen van Mbappé zijn grootste kwaliteit in het veld. "Het irriteert me soms hoe mensen over spelers praten. Als mensen spreken over spelers, zeggen ze: hij is snel, sterk en kan hoog springen. Nooit gaat het over zijn hersens en dat vind ik storend. Als ik hem zie dribbelen, zie ik dat hij nadenkt. Je ziet dat hij aan het denken is aan de bal en dat vind ik erg belangrijk in een speler."

Henry voelt niet de behoefte om de Monaco-aanvaller tips te geven. "Hij kan het erg ver schoppen in het topvoetbal. Als een speler zo ontzettend veel talent heeft, wat moet ik hem dan nog leren?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen