Twee wijzigingen bij Oranje, Blind op het middenveld

10 oktober 2017, 19:51

Het Nederlands elftal treedt op deze dinsdagavond met twee nieuwe gezichten in de basisopstelling aan in de laatste poulewedstrijd tegen Zweden, waarin niets minder dan een wonder nodig is om nog de tweede plaats en daarmee het WK 2018 te kunnen bereiken. Davy Propper en Daryl Janmaat zijn hun plaats kwijtgeraakt, terwijl Blind op het middenveld geposteerd staat.

Bondscoach Dick Advocaat kiest voor de jacht op een zevenklapper tegen Zweden niet voor een ultra aanvallende basisploeg; er wordt gewoon in een 4-3-3-systeem gespeeld, wel met de punt naar voren op het middenrif. In de verdediging start Kenny Tete ten koste van Daryl Janmaat en staat Nathan Aké op links. Blind is namelijk doorgeschoven naar het middenveld, waar ook Tonny Vilhena en Georginio Wijnaldum staan. Janssen, die in de afgelopen interlands ongelukkig speelde, leek te worden vervangen door Dost, maar dat is niet het geval. Ryan Babel start tenslotte ook weer, nadat hij tegen Wit-Rusland (1-3 winst) terugkeerde na zes jaar afwezigheid.

Oranje heeft een overwinning met zeven doelpunten verschil nodig tegen Zweden, aangezien de Scandinaviërs na de 8-0 zege op Luxemburg een doelsaldo van +19 hebben. Nederland heeft voor de slotwedstrijd een doelsaldo van +7 en moet dus voor een heuse schiettent zorgen in wat misschien wel de laatste interland van Arjen Robben voor het Nederlands elftal zal zijn.

Zweden verschijnt met dezelfde elf als tegen Luxemburg en met meerdere bekenden van de Eredivisie aan de aftrap. Andreas Granqvist, Marcus Berg en Ola Toivonen, die afgelopen zaterdag stuk voor stuk trefzeker waren in de monsterzege op Luxemburg, spelen in de basis. Naast het drietal bekende gezichten zijn Emil Forsberg, Viktor Lindelöf en Sebastian Larsson blikvangers in de Zweedse ploeg van bondscoach Janne Andersson.

De Rus Sergei Karasev is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter voor het duel in de Amsterdam Arena, dat om 20.45 uur afgetrapt wordt en uiteraard in een liveblog te volgen is via FCUpdate.nl.

Lees ook:

Tegen beter weten in: Oranje won 16x met benodigde score

Bijzondere ontsnappingen Oranje: "Maar dit is wel wat anders"

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Tete, Van Dijk, Rekik, Aké; Vilhena, Wijnaldum, Blind; Robben, Janssen, Babel.

Zweden: Olsen; Lustig, Granqvist, Lindelöf, Augustinsson; Claesson, Larsson, Johansson, Forsberg; Toivonen, Berg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen