Ajax verrast en ontslaat Keizer en assistenten per direct

21 december 2017, 15:14   Bijgewerkt: 22 december 2017, 07:39

Zeer groot nieuws uit Amsterdam, waar het doek is gevallen voor Marcel Keizer. Ajax maakt donderdag, daags na de bekeruitschakeling bij FC Twente, bekend dat de keuzeheer het veld per direct moet ruimen. Ook assistenten Hennie Spijkerman (assistent-trainer) en Dennis Bergkamp (individueel trainer en tevens lid van het technisch hart) zijn op non-actief gesteld. De clubleiding gaat met hen in gesprek over het beëindigen van hun contracten, meldt Ajax.

Keizer schoof afgelopen zomer na het vertrek van Peter Bosz door van Jong Ajax naar het eerste elftal. Vanaf dag één had de coach het lastig, al kreeg hij met het drama van Abdelhak Nouri ook direct een menselijke tragedie voor de kiezen. Sportief ging het vervolgens met uitschakeling in de Champions League-voorronde en de Europa League-play-offs meteen dramatisch, waardoor de coach uiterst moeizaam van start ging. 

In de Eredivisie beleefde Ajax ook enkele tegenvallende resultaten, al gingen de ontmoetingen met Feyenoord (1-4) en PSV (3-0) wel ruim gewonnen. De laatste weken leek Keizer het beter op de rit te hebben in Amsterdam, wat zich uitte in de 1-2 overwinning op concurrent AZ. De coach gaf na dat duel aan dat hij het 'geweldig' werken vond met zijn selectie. Toch ging het enkele dagen later weer mis: bij FC Twente werd na een 1-1 remise met strafschoppen verloren. Daardoor is Ajax halverwege december al uitgespeeld in Europa en het Nederlandse bekertoernooi. De achterstand op koploper PSV in de competitie bedraagt vijf punten.

Algemeen directeur Edwin van der Sar geeft tekst en uitleg over het toch zeer verrassende ontslag. "Wij kenden een nare zomer en een rommelige seizoenstart. Dat heeft iedereen meegekregen. Sportief gezien was de Europese uitschakeling het dieptepunt. Met name Marc Overmars en ik hebben de maanden daarna veelvuldig gesproken over de blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal. Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven. Ik betreur dit. Wij als directie zijn samen met de Raad van Commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club."

Het ontslag, enkele dagen voor Kerst, is het derde congé in de Eredivisie van dit seizoen. Eerder werden René Hake (FC Twente) en Alex Pastoor (Sparta) ontslagen. Ajax speelt nog één wedstrijd voor de winterstop. Komende zondag sluit het een uiterst roerig jaar af met een thuiswedstrijd tegen Willem II. [photo,110954,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen