Chelsea met schaamrood op de kaken verder in FA Cup

17 januari 2018, 23:49   Bijgewerkt: 18 januari 2018, 00:06

Chelsea staat in de vierde ronde van de FA Cup, maar moet zich schamen. De ploeg van Antonio Conte had woensdag in de replay tegen Norwich City een verlenging en penaltyserie nodig om verder te bekeren. Bovendien eindigde de landskampioen het duel met negen man. Omdat Chelsea de penalty's beter nam, bleef een complete afgang bespaard.

De druiven waren voor Chelsea anderhalve week al ontzettend zuur. The Blues beten zich bij Norwich City stuk op de nummer dertien van het Championship. Vanwege het enorm drukke programma kon Chelsea een replay in de FA Cup helemaal niet gebruiken. Laat staan ook nog eens een verlenging in die replay.

Chelsea domineerde wel in de wedstrijd, maar had moeite iets met de vele doelpogingen te doen. In 2018 heeft de ploeg sowieso opvallend veel moeite met scoren. De laatste goal dateerde van 3 januari. Aan die statistiek maakte Michy Batshuayi in de 55ste minuut een einde. De Belg kon de bal binnentikken op aangeven van Kenedy.

Met horten en stoten leek Chelsea de zege over de streep te trekken. Maar in de vierde minuut van blessuretijd maakte Norwich City het bekertreffen nog pijnlijker voor de Londenaren. Jamal Lewis werkte de bal via de binnenkant van de paal in het doel van Willy Caballero.

Conte bracht in de verlenging Eden Hazard binnen de lijnen. De ster van Chelsea zat honderd minuten op de bank, maar moest in de laatste twintig minuten een verdere afgang zien te voorkomen. Chelsea riep ook nog twee keer de hulp van de videoref in. Chelsea wilde dat een gele kaart voor Willian voor een schwalbe werd teruggedraaid, en dat later een vermeende overtreding op Alvaro Morata bestraft zou worden met een penalty. Beide keren kreeg Chelsea nul op het rekest.

De betere kansen in de verlenging waren voor Chelsea, maar Norwich hield opnieuw stand. Tot frustratie bij de gastheren. Pedro en Alvaro Morata kregen beiden hun tweede gele kaart en moesten inrukken. Dat gebeurde vlak voor het eindsignaal en had het voor de penaltyserie geen grote consequenties. In de penaltyreeks miste Nelson Oliveira voor Norwich en maakte Chelsea deze keer geen fout. In de volgende ronde wacht nu Newcastle United.

Overige uitslagen:

Swansea City* - Wolverhampton Wanderers 2-1

Wigan Athletic* - Bournemouth 3-0

* = door naar volgende ronde

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen