Youth League: Feyenoord door, Ajax verliest na penalty's

6 februari 2018, 21:16

Feyenoord is doorgedrongen tot de achtste finales van de UEFA Youth League, de Champions League voor spelers tot 19 jaar. De Rotterdamse talenten wonnen dinsdag in een play-off (één wedstrijd) na een spectaculaire slotfase met 2-3 bij het Slowaakse FC Nitra. Ajax slaagde er niet in het voorbeeld van Feyenoord te volgen: het verloor na penalty's van Paris Saint-Germain.

In Slowakije begon Feyenoord goed aan de wedstrijd tegen Nitra, wat in de twintigste minuut resulteerde in de terechte 0-1 van Orkun Kökcü. In de laatste dertien minuten van de eerste helft kantelde Nitra echter de score, door twee doelpunten van Marek Fábry. In het tweede bedrijf keek Feyenoord lang tegen een 2-1 achterstand aan, maar daar kwam twintig minuten voor tijd verandering in.

Na een hakje van Cheick Touré tekende Kökcü met zijn tweede goal van de middag voor de 2-2. Feyenoord trok daarna het initiatief verder naar zich toe, toch leek het duel uit te draaien op strafschoppen - de Youth League kent bij een gelijke stand na negentig minuten geen verlenging. In de eerste minuut van de extra tijd besliste Wouter Burger echter anders. Hij legde de eindscore vast op 2-3 en schoot Feyenoord daarmee naar de achtste finales.

Ajax

Ajax had op het eigen Sportpark De Toekomst het betere van het spel tegen Paris Saint-Germain, maar wist het verschil niet te maken. Kaj Sierhuis was in de eerste helft wel dicht bij de openingstreffer; met een omhaal raakte hij de lat. Een kwartier voor tijd mocht Sierhuis aanleggen voor een strafschop, na een overtreding op Dani de Wit, maar ditmaal schoot hij hoog over.

Omdat Paris SG twee goede mogelijkheden in de slotfase ook onbenut liet, kwam het aan op strafschoppen. Daarbij keerde PSG-keeper Cibois matige inzetten van De Wit en Victor Jensen. Omdat de Fransen al hun vier de penalty's er wel in schoten, gaan zij naar de achtste finales (20 of 21 februari). De loting voor deze toernooifase is komende vrijdag.