Ierland gaat weer alles doen om Leeuwinnen af te stoppen

10 april 2018, 08:01   Bijgewerkt: 10 april 2018, 08:06

In Nijmegen kwamen de Oranje vrouwen eind 2017 niet verder dan een teleurstellende 0-0 tegen de dames van Ierland. Dinsdagavond gaat de formatie van Sarina Wiegman op bezoek in Dublin voor de return en ook dat wordt geen gemakkelijke opgave. De opponent gaat ongetwijfeld proberen om het de Leeuwinnen wederom zo moeilijk mogelijk te maken.

Want een punt in het uitduel werd destijds gevierd alsof Ierland wereldkampioen was geworden. Dat wil Ierland, dat evenveel punten heeft als Nederland, ook in eigen land laten zien. Daarom heeft het de grasmat – wat volgens de regels mag – enkele meters smaller laten maken, zodat er op de flanken minder ruimte is. En juist daar moet Oranje het duel gaan winnen. "Zij willen punten pakken en hoe ze dat doen, maakt ze helemaal niets uit", weet Wiegman tegenover de NOS.

"Wij hebben thuis zat mogelijkheden gecreëerd om die wedstrijd te winnen. Maar dat hebben we niet gedaan. We gaan er nu alles aan doen om nog meer kansen te creëren en ze nu wel af te maken. Maar we moeten ook achterin de boel dichthouden, want ze hebben ook een aantal heel gevaarlijke spelers", analyseert de bondscoach.

Omdat Noorwegen, de ploeg bij wie Oranje in de laatste speelronde nog op bezoek moet, gezien wordt als de grootste concurrent en zij staan slechts twee verliespunten achter, mag Wiegman's formatie eigenlijk niets laten liggen in en tegen Ierland. "Maar ze doen het hartstikke goed. Wij moeten nu laten zien dat er gewoon een verschil is in kwaliteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen