KNVB blundert: NEC en Ajax moeten duel opnieuw spelen

8 april 2018, 20:37   Bijgewerkt: 8 april 2018, 23:19

Het Jupiler League-duel tussen Jong Ajax en NEC van afgelopen vrijdag moet worden overgespeeld. Teun Bijleveld speelde namelijk mee bij de ploeg uit Amsterdam, maar was eigenlijk geschorst voor de ontmoeting. Hoewel Jong Ajax door een administratieve fout bij de voetbalbond hiervan niet op de hoogte was, moet de wedstrijd wel over gespeeld worden. Een nieuwe datum is er nog niet gepland.

Afgelopen vrijdag ging NEC nog met 2-0 onderuit, maar door de fout van de KNVB krijgen de Nijmegenaren een nieuwe kans om puntverlies in de titelstrijd te voorkomen. 'De KNVB betreurt de situatie, maar vindt dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. Gezien de omstandigheden zal de aanklager betaald voetbal geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax', staat te lezen in het statement.

De Amsterdammers hadden een brief ontvangen met daarin de mededeling dat Bijleveld pas een vierde gele kaart had ontvangen, maar dit bleek dus onjuist. Erg zuur voor koploper Fortuna Sittard, dat door de nederlaag van NEC tegen Jong Ajax de kansen op promotie naar de Eredivisie erg zag toenemen.

Een nieuwe datum voor het duel wordt in overleg met beide partijen ingepland. Aanstaande maandag mag Bijleveld tijdens een nieuwe speelronde in de Jupiler League wel weer meespelen tegen FC Den Bosch. Anderzijds is Azor Matusiwa, die afgelopen vrijdag niet meespeelde vanwege een schorsing, voor komend duel wederom niet beschikbaar bij de Amsterdammers. Hij zal tijdens het inhaalduel dan echter wel mogen spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen