Van der Vaart ziet Midtjylland vanaf afstandje kampioen worden

21 mei 2018, 20:11   Bijgewerkt: 21 mei 2018, 22:51
Foto: © ProShots

Rafael van der Vaart (op archiefbeeld) mag zich kampioen van Denemarken noemen, ook al kwam hij dit seizoen maar zes minuten in actie voor zijn club FC Midtjylland. In de laatste speelronde van dit seizoen won Midtjylland met 1-0 van Horsens en kon de tweede landstitel in de historie gevierd worden. Enigszins onverwacht, want vóór het weekend had Brøndby IF nog de beste papieren.

Wat gebeurde er vrijdag: Brøndby stond tot aan de blessuretijd met 2-0 voor tegen Horsens, maar verspeelde die voorsprong in de slotminuten en raakte de regie in de titelrace helemaal kwijt. Het moest hopen dat Horsens tegen Midtjylland nog een keer kon verrassen. Maar Midtjylland was wél bij de les. Bovendien morste Brøndby maandag nogmaals punten tegen Aalborg BK (1-1) en had Midtjylland achteraf ook mogen verliezen.

Van der Vaart zag vanaf de tribune dat Marc Dal Hende in de tweede helft het enige doelpunt maakte. Maar het zal voor de 109-voudig international zeker niet voelen als zijn kampioenschap. Hij kwam tot zes minuten via twee mini-invalbeurten. Sinds maart zat Van der Vaart al niet meer bij de wedstrijdselectie van de kersvers Deens kampioen. Voor het nieuwe seizoen is de oud-Ajacied op zoek naar een nieuwe club.

Midtjylland mag zich volgend seizoen melden in de tweede voorronde van de Champions League. Net als PSV volgen de Scandinaviërs de zogenaamde kampioenen route en is het geen potentiële tegenstander voor Ajax, dat een andere weg volgt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen