Opnieuw treedt er 'een Hoogma' in dienst van Heracles Almelo

17 juni 2018, 21:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nico-Jan Hoogma is vertrokken bij Heracles Almelo en ook Justin Hoogma is al even niet meer werkzaam bij de Eredivisionist. Toch staat er komend seizoen een Hoogma onder contract: Robin Hoogma - zoon en broer van het eerder genoemde duo - wordt namelijk toegevoegd aan het videoteam van de scoutingsafdeling in Overijssel. "Het betreft een nieuwe functie die past binnen de visie van de club om te blijven ontwikkelen en vernieuwen", aldus technische manager Mark-Jan Fledderus. 

Dat staat te lezen op de clubsite van de Almeloërs. De afgelopen maanden draaide hij al mee bij de scouting. "Ik werk hierin komend seizoen nauw samen met Alfred Nijhuis. Als videoscout ga ik via beelden veel voorwerk doen voor de scouts die op mijn advies gericht een speler live gaan bekijken. Uiteraard zal ik ook zelf live wedstrijden gaan bezoeken", vertelt hij over zijn toekomstige werkzaamheden.

Wie de vergelijking wil trekken met zijn vader en broer, zal snel verschillen zien, vermoedt Robin Hoogma. "Voetballende kwaliteiten heb ik niet zoveel als mijn vader en broer, maar dat ik nu van mijn hobby en passie mijn beroep kan maken is erg mooi." Ook Fledderus is blij met de aanstelling. "Hij is jong, ambitieus en heeft een goede opleiding. Hij past uitstekend binnen het geschetste profiel."

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen