Keepersprobleem NAC deels opgelost met Zwarthoed

27 augustus 2018, 19:41

Het keepersprobleem van NAC Breda is minder urgent geworden. De Brabanders hebben maandag de komst van de transfervrije Theo Zwarthoed afgerond. De 35-jarige keeper heeft voor een jaar, met de optie op een extra seizoen, getekend.

Door de plotselinge terugkeer van Arijanet Muric naar Manchester City en het feit dat Mark Birighitti niet goed genoeg is bevonden, moest NAC hard op zoek naar twee nieuwe keepers. Benjamin van Leer wordt mogelijk nog gepresenteerd, maar Zwarthoed is nu in ieder geval binnen. De routinier gaat samenwerken met Mitchell van der Gaag, die vorig seizoen bij Excelsior ook al zijn trainer was.

De 35-jarige Volendammer was na zijn vertrek bij Excelsior transfervrij en is content met zijn nieuwe club. "Ik ben blij dat we na veel gesprekken eruit zijn gekomen. Ik wil met mijn ervaring ervoor zorgen dat het rustiger wordt onder de lat en daarnaast de jonge jongens helpen. Door de jaren heen ben ik hier vaak geweest en kwam hier altijd graag. Ik ben oprecht trots om nu voor NAC uit te mogen komen."

Technisch directeur Hans Smulders is tevreden met de komst van de routinier. "Na vorig seizoen hebben we de balans opgemaakt en de conclusie getrokken dat we graag een ervaren doelman wilden toevoegen aan ons keepersgilde. We kwamen daarbij al snel uit op Theo en hebben een tijd geleden voor het eerst gesprekken gevoerd. Na de plotselinge terugkeer van Muric naar Manchester zijn de gesprekken vorige week in een stroomversnelling geraakt en hebben we hem bereid gevonden om naar Breda te komen. Naast de komst van Theo zetten we in op het halen van nog een doelman, waarmee we ervoor willen zorgen dat de rust en stabiliteit definitief terugkeert in het doel van NAC."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen