Go Ahead blijft winnen, Rossi kan het ook in de basis

7 september 2018, 21:55   Bijgewerkt: 7 september 2018, 22:50

Go Ahead Eagles en SC Cambuur zijn de grote winnaars van de vierde Eerste Divisie-vrijdagavond dit seizoen. Kowet won in Deventer royaal van FC Volendam en zijn na vier wedstrijden nog zonder puntenverlies. Cambuur bleef in de slipstream van de koploper: mede dankzij Eerste Divisie-topscorer Karim Rossi wonnen de Leeuwarders met 2-0 van RKC Waalwijk. Verder was er ook een overwinning van Sparta Rotterdam, waar Royston Drenthe zijn eerste doelpunt in Nederland maakte.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-0

Doordat het kermis was in Volendam, waren er nauwelijks supporters uit het vissersdorp die afreisden naar Deventer. En de thuisblijvers kregen gelijk: na 45 minuten stond Het Andere Oranje op 2-0 achterstand. Orhan Dzepar troefde doelman Jordi van Stappershoef af na een voorzet van Jaroslav Navratil, die zelf voor de 2-0 tekende na een perfecte assist van Istvan Bakx.

De 2-0 was voortgekomen uit balverlies van rechtsback Erik Schouten; na rust was het Paul Kok die de koploper een doelpunt cadeau deed. De linksback verdedigde door het midden uit en schoof de bal in de voeten van de dankbare Thomas Verheydt, die de derde maakte: 3-0.

{image[328622][right-half][]}SC Cambuur - RKC Waalwijk 2-0

Rossi mocht het tegen RKC Waalwijk voor het eerst in de basis proberen, nadat hij als invaller al vier keer had gescoord. De Zwitser betaalde het vertrouwen van trainer René Hake al na acht minuten terug: nadat Kevin van Kippersluis de bal hard voortrok, stond Rossi op precies de goede plek om de 1-0 aan te tekenen. Voor het duel hadden de Leeuwarders overigens afscheid genomen van clubicoon Martijn Barto.

Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel, maar Cambuur wist toch door te drukken. Na een snel genomen inworp was het opnieuw Van Kippersluis die de assist verzorgde. Justin Mathieu schatte de steekpass op waarde en scoorde met een tegendraads schot: 2-0. Daarmee hebben de Leeuwarders tien punten uit vier duels gepakt: een prima start van het seizoen.

Jong FC Utrecht - Jong PSV 3-2

De Eindhovense beloften hadden flink te lijden onder de interlandperiode. Bij afwezigheid van onder meer Yanick van Osch, Armando Obispo, Michal Sadilek en Cody Gakpo zaten er slechts vier wissels in de dug-out op Sportpark Zoudenbalch. Tot overmaat van ramp kwam de thuisploeg voor rust ook nog eens op voorsprong door Jeredy Hilterman.

Na een half uur spelen zorgde Ramon Pascal Lundqvist voor een antwoord met een bekeken inzet in de verre hoek. Nick Venema kopte zijn ploeg na rust naar een 2-1 voorsprong, maar Jong PSV toonde opnieuw veerkracht: Matthias Verreth vond de korte hoek en leek de uitgeklede Eindhovenaren toch nog een puntje te bezorgen. Leek, want in de blessuretijd was het wederom Venema die toesloeg met het hoofd: 3-2 en de eerste punten voor Jong FC Utrecht.

De overige uitslagen:

Helmond Sport - FC Den Bosch 0-2

Almere City - MVV 2-2

Sparta Rotterdam - FC Eindhoven 2-0

FC Dordrecht - Telstar 1-4

FC Twente en NEC spelen zaterdag overigens nog tegen respectievelijk TOP Oss en Roda JC: zij kunnen bij een zege op gelijke hoogte komen met runner-up Cambuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen