Kluivert krijgt bij AS Roma kans en begint zondag in de basis

22 september 2018, 14:21

Justin Kluivert mag zich opmaken voor zijn basisdebuut voor AS Roma. Trainer Eusebio Di Francesco gaf dat een dag voor de wedstrijd tegen Bologna alvast prijs en liet weten vertrouwen in de jonge Nederlander te hebben. En dat terwijl hij eerder deze week nog op de tribune zat. 

Kluivert maakte deze zomer de overstap van Ajax naar Italië, maar kwam alleen nog maar als invaller binnen de lijnen. Midweeks moest Kluivert, net als Rick Karsdorp, plaatsnemen op de tribune toen zijn teamgenoten het in de Champions League opnamen tegen Real Madrid. Het leek een voorbode op enkele moeizame maanden in Rome.

Trainer Eusebio Di Francesco heeft echter vertrouwen in Kluivert en verklapt dat hij tegen Bologna in de basis begint. Volgens de oefenmeester wil het niet veel zeggen dat de tiener tegen Real op de tribune zat, want AS Roma mocht maar achttien spelers selecteren. "Hij zal tegen Bologna dan ook in de basis starten. Dat bewijst volgens mij hoeveel vertrouwen we in hem hebben."

Kluivert debuteerde pakweg een maand geleden met een assist op Edin Dzeko, maar heeft verder nog niet veel indruk gemaakt. Net als heel de club trouwens, want met vijf punten uit vier wedstrijden is de start van AS Roma niet goed. Wie weet zorgt basisdebutant Kluivert voor de ommekeer bij de Romeinen.

Lees ook: Kluivert en Raiola teleurgesteld in Roma-coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen