Kuipers staat ook na afloop achter beslissingen

28 oktober 2018, 18:00   Bijgewerkt: 28 oktober 2018, 18:13

Björn Kuipers staat achter zijn beslissingen in De Klassieker van zondag tussen Ajax en Feyenoord (3-0). De arbiter stuurde Jeremiah St. Juste al na vijf minuten van het veld, maar deed een overtreding van Jens Toornstra af met een gele kaart. Ook de 1-0 van Ajax vindt Kuipers nog steeds een geldig doelpunt.

Jens Toornstra maakte een pittige overtreding op Frenkie de Jong. Kuipers dacht even aan een rode kaart, maar besloot geel te trekken. "Ik vond de intensiteit en de snelheid te laag. Hij zet 'm wel achter op zijn kuit neer, met zijn noppen", legt Kuipers uit aan FOX Sports. "De intensiteit en snelheid ontbreekt. Dat is het verschil met de rode kaart van St. Juste."

Kuipers gaf St. Juste in eerste instantie juist geel voor de overtreding op Nicolas Tagliafico. "Voor mij was het moeilijk waar te nemen of dit een rode kaart was. Danny Makkelie (de VAR, red.) stuurde mij naar de kant. Hij vond het een rode kaart. Ik vind het ook inderdaad een rode kaart. Hier is de snelheid hoog, is de intensiteit aanwezig. Dit is gewoon een rode kaart."

Bij de 1-0 gleed Justin Bijlow met de bal over de lijn, waarbij gesuggereerd wordt dat Kasper Dolberg het laatste zetje gaf. "Het is een hele lichte schamp die je ziet. Je moet je ook afvragen of de bal door dit lichte schampje over de lijn gaat. Verliest hij door het lichte contact de controle over de bal? De VAR heeft dit gecheckt en als ik de beelden zo zie, ondersteun ik de VAR om dit doelpunt goed te keuren."

Lees ook: Van Bronckhorst: "Rode kaart kost ons de wedstrijd"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen