Argentinië boekt vierde oefenzege sinds mislukt WK

21 november 2018, 08:15

Argentinië spoelt de bittere nasmaak van het mislukte WK steeds meer weg. De Argentijnen boekten dinsdagnacht (Nederlandse tijd) tegen Mexico alweer hun vierde overwinning sinds het wereldkampioenschap in Rusland: 2--0. 

Onder interim-bondscoaches Lionel Scaloni en Pablo Aimar werkt Argentinië aan een nieuw elftal. Dat gebeurt (nog) zonder Lionel Messi, die op zijn eigen verzoek al een tijd niet is opgeroepen. Tegen Mexico waren het Mauro Icardi en Paulo Dybala, die onder vorige bondscoach Jorge Sampaoli uit de gratie raakten, die de Zuid-Amerikanen bij de hand namen.

Icardi ging afgelopen zomer niet eens mee naar het WK, maar in het oefenduel met Mexico toonde hij zijn waarde. Op aangeven van Erik Lamela opende de spits al in de tweede minuut de score. Invaller Dybala besliste de wedstrijd vlak voor tijd. Bij Argentinië bleef Ajacied Nicolas Tagliafico de hele wedstrijd op de bank. PSV'er Erick Gutierrez speelde een helft bij Mexico, waar Hirving Lozano zich geblesseerd had afgemeld.

Hoewel het een oefenzege betreft, is het voor Argentinië een nieuwe opsteker. De tweevoudig wereldkampioen won vorige week ook al van Mexico (2-0) en zegevierde eerder in de oefenwedstrijden tegen tegen Guatemala (3-0) en Irak (0-4). Argentinië verloor wel van Brazilië (0-1) en speelde gelijk tegen Colombia (0-0).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen