Weer fitte Stengs merkt dat hij nog ritme moet zoeken

3 november 2018, 23:27   Bijgewerkt: 3 november 2018, 23:40

Het was voor AZ-minnend Nederland was de terugkeer van Calvin Stengs in de basiself van John van den Brom minstens zo belangrijk als de minimale overwinning op De Graafschap. De tiener is blij weer minuten te maken, maar merkt dat hij er nog niet helemaal is. "Na zeventig minuten was het wel genoeg."

Een voldane Stengs, die duidelijk nog niet op het niveau van voorheen zat, stond na afloop van het duel voor de camera's van FOX Sports. Hij erkent dat het niet van een leien dakje ging. "Het was wat lastiger. Ik moet ritme zoeken, maar ben allang blij dat ik er sta."

De buitenspeler werkte meer dan een jaar aan zijn comeback na zijn ernstige kruisbandblessure. Heel veel nadenken deed Stengs niet op het veld, al heeft het vooral tijd nodig om het ook in het hoofd te verwerken. "Af en toe denk ik er nog wel bij na, maar met meer zelfvertrouwen gaat dat wel weg."

Vlak voor zijn wissel in de zeventigste minuut kreeg Stengs nog een uitgelezen mogelijkheid om te scoren of de bal op Guus Til af te leggen. Het werd een mislukte mix tussen een pass en een schot. "Na zeventig minuten was het wel genoeg. Eigenlijk was het een pass op Guus, maar die was erg slecht. Die pass moet echt beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen