Barcelona geeft voetbalshow weg tegen Espanyol

8 december 2018, 22:41   Bijgewerkt: 8 december 2018, 23:36

Een swingend FC Barcelona heeft goede zaken gedaan in La Liga. In de derby tegen Espanyol verzorgde Barça een ouderwetse galavoorstelling. Aan de hand van hoofdrolspeler Lionel Messi boekte de koploper een 0-4 overwinning en liep het twee punten uit op achtervolger Sevilla, dat zaterdag punten morste tegen Valencia (1-1).

Van tevoren dacht Espanyol mogelijkheden te hebben, omdat Barça niet altijd meer draait als een machine. Maar de thuisploeg kwam van een hele koude kermis thuis. Kansloos was Espanyol, dat Messi maar ook Ousmane Dembele uit zag blinken. Alle vier de doelpunten waren van grote schoonheid. Messi beet het spits af met een afgemeten vrije trap in de rechterhoek. Bij de 0-4 deed de Argentijn dat kunstje nog eens dunnetjes over, maar toen in de linkerhoek.

De 0-1

Messi bereidde de 0-2 van Dembele zelf voor. Op Messiaanse wijze omspeelde La Pulga zijn tegenstander en kreeg hij de bal uiteindelijk bij zijn Franse teamgenoot, die de bal om Diego Lopez in de verre hoek krulde. Ook Luis Suarez deed nog een duit in het zakje. Uit een onmogelijke hoek kreeg hij de bal door de benen van Lopez in het doel van Espanyol.

De 0-2

In de slotfase zag Espanyol nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Dat gebeurde nadat de videoscheidsrechter ingreep. Voor het resultaat maakte dat allemaal niets meer uit en werd de galavoorstelling beloond met een klinkende zege. Barça heeft nu een voorsprong van drie punten op Sevilla en Atlético Madrid.

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen