Kuipers verdedigt rode kaart Warmerdam: "Niet zo slim"

29 september 2019, 08:59

Scheidsrechter Björn Kuipers blijft achter zijn beslissing staan om FC Groningen-middenvelder Django Warmerdam tegen Ajax met rood van het veld te sturen na zijn tweede gele kaart voor tijdrekken. De arbiter trekt zich niks aan van de kritiek van Groningse kant en legt de schuld voor de rode kaart bij de ploeg zelf.

"Vanaf de zeventiende minuut werd er al veel tijdgerekt", zegt Kuipers voor de camera van FOX Sports. "Daar is ook heel veel voor gewaarschuwd. De spelers van Groningen zijn daarop aangesproken, ook in de rust. Ik heb aangegeven dat ze moesten stoppen met tijdrekken, anders moest ik maatregelen gaan nemen."

Waarschuwingen

Die maatregel kwam na 73 minuten. Bij een ingooi treuzelde Warmerdam in de ogen van Kuipers te lang en kreeg hij zijn tweede gele kaart. Dit gebeurde bij een 0-0 stand, waarna Ajax het duel eindelijk nog moeizaam met 2-0 won. "Mijn collega Sander van Roekel (grensrechter, red.) riep tegen Warmerdam dat hij echt op moest schieten, anders gaat hij eraf. Hij krijgt misschien wel vier, vijf waarschuwingen. Ik vind het ook niet zo slim om als speler met al geel op zak zoveel tijd te gaan rekken."

Lees ook: Woedend Groningen begrijpt niets van beslissing Kuipers

Kuipers vindt het onzinnig dat hij het verwijt krijgt de grote club Ajax in eigen huis te bevoordelen met deze actie. "Ik had dit bij iedereen gedaan. Er komen 50.000 mensen naar het stadion om voetbal te zien en niet spelers die de hele tijd tijdrekken."

Lees ook: Ten Hag over 'irritant' Groningen: "Van begin af aan tijdrekken"

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen