AC Milan wint na dubbelrollen voor Schöne en Pepe Reina

5 oktober 2019, 22:53   Bijgewerkt: 5 oktober 2019, 22:58

Het moeizaam draaiende AC Milan heeft met veel pijn en moeite het uitduel bij laagvlieger Genoa gewonnen. Daar zag het na een helft niet naar uit, want dankzij de eerste Serie A-goal van Lasse Schöne, na een blunder van Pepe Reina, stond Genoa nog op voorsprong. Na rust draaide Milan het tegen tien Genoa-spelers snel om. Al maakte de Milanezen het zichzelf nog onnodige moeilijk, want in de slotfase keerde Reina nog een pingel van Schöne. De ex-Ajacied werd van held omgetoverd tot schlemiel. Voor Reina gold het omgekeerde: 1-2.

Het is bij de gevallen grootmacht ook dit seizoen meer ellende dan positieve resultaten. Na zes duels stond de teller slechts op zes punten en dat was ook het puntenaantal van SPAL, dat onder de rode degradatiestreep vertoefde. Het duel bij Genoa, dat een puntje minder had dan AC Milan.

Beide ploegen ontliepen er in de eerste helft dan ook weinig, maar het was Genoa dat pal voor rust op voorsprong kwam. Via Lasse Schöne, die via een vrije trap zijn eerste goal in de Serie A maakte. Al kreeg d Deen behoorlijk wat hulp van Pepe Reina. De ervaren Spanjaard (37) verving de geblesseerde Gianluigi Donnarumma en liet de bal knullig langs zijn vingers glippen.

Tien minuten na rust had Milan de schade meer dan gerepareerd. Eerst produceerde Theo Hernández de gelijkmaker en Frank Keissié schoot raak vanaf de strafschopstip. De aanvaller mocht aanleggen na hands van Davide Biraschi, die de bal licht toucheerde en met rood mocht inrukken.

Tegen tien man leek Milan het duel makkelijk te kunnen uitspelen, maar Genoa toonde karakter en drukte de gasten terug. Ze werden in het zadel geholpen door Davide Calabria. De rechtsback verspeelde de bal, trok aan de noodrem en kreeg zijn tweede gele kaart. Met tien tegen tien capituleerde Milan alsnog bijna in de slotfase. Reina veroorzaakte een penalty, maar werd alsnog de held door de slappe inzet van Schöne te keren.

Na een krankzinnige avond in Genoa kon Milan dus drie zwaarbevochten, maar ontzettend belangrijke drie punten bijschrijven. De club staat in ieder geval voor even op de elfde plaats.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen