Arteta voegt Stuivenberg (49) toe aan technische staf van Arsenal

24 december 2019, 18:44   Bijgewerkt: 24 december 2019, 18:52
Arteta voegt Stuivenberg (49) toe aan technische staf van Arsenal

Albert Stuivenberg maakt de overstap van de nationale ploeg van Wales naar Arsenal. Daar gaat hij aan de slag als rechterhand van Mikel Arteta, de nieuwe hoofdtrainer van de Londense club. Naast Stuivenberg maken vanaf heden ook Fredrik Ljungberg, Steve Round en Inaki Cana Pavon deel uit van de technische staf van Arsenal.

Stuivenberg is al jaren goed bevriend met Arteta, die onlangs bij Arsenal werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Unai Emery. Om de Nederlandse coach naar Londen te halen, moesten The Gunners wel tot een akkoord komen met de voetbalbond van Wales. Stuivenberg was namelijk de rechterhand van bondscoach Ryan Giggs, die zijn assistent met het naderende EK niet kwijt wilde.

De Premier League is Stuivenberg niet onbekend. Eerder werkte hij bij Manchester United, waar hij Louis van Gaal assisteerde. Als hoofdtrainer stond de Nederlander aan het roer bij KRC Genk. Stuivenberg zal bij Arsenal net als Ljungberg assistent van Arteta zijn. De Zweed fungeerde dit seizoen enkele wedstrijden als interim-hoofdcoach.

"Ik ben blij om deze getalenteerde groep trainers aan mijn zijde te hebben. Ze brengen een mix van ervaring en frisse ideeën. Samen met de getalenteerde mensen die al bij de club rondlopen, zullen zij de sleutel zijn tot nieuw succes", aldus Arteta.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen