FC Emmen wint van Heracles en zet sterke thuisreeks voort

19 januari 2020, 16:28   Bijgewerkt: 19 januari 2020, 16:46

FC Emmen heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt op Heracles Almelo. De ploeg uit Drenthe boekte daarmee alweer de zesde thuisoverwinning van dit seizoen. Het elftal van Dick Lukkien had aan een doelpunt van Marko Kolar in de extra tijd van de eerste helft genoeg om de drie punten in Drenthe te houden: 1-0. De overwinning was verdiend, al had Heracles wel de nodige pech met twee afgekeurde doelpunten. 

FC Emmen behaalde van de achttien punten in totaal, er maar liefst zeventien in eigen huis. In de strijd tegen degradatie zag het eerder dit weekend dat concurrenten PEC Zwolle en VVV-Venlo knap een punt pakten. Met Heracles Almelo trof het een eveneens een goed voetballende ploeg, die de punten nodig heeft om aansluiting te houden met de play-off-plaatsen.

In de openingsfase van de tweede helft kregen beide spitsen een dot van een kans. Eerst was daar topscorer Cyriel Dessers met een halve omhaal, maar doelman Dennis Telgenkamp redde knap. Voor Emmen had Kolar de 2-0 op de schoen, maar vanuit een kansrijke positie volleerde hij wild over.

FC Emmen zal meer dan tevreden zijn met de overwinning - zeker gezien de resultaten van de concurrenten en zet ook in 2020 de sterke thuisreeks voort. Met lastige uitwedstrijden tegen Vitesse en Feyenoord in het vooruitzicht, was deze driepunter dan ook van essentieel belang. Heracles Almelo speelde een hele povere wedstrijd en maakte ondanks de twee afgekeurde doelpunten geen enkele aanspraak op een resultaat. 

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6; Glenn Bijl 6, Keziah Veendorp 6,5, Miguel Araujo 6,5, Lorenzo Burnet 4; Tom Hiariej 5,5, Michael Chacon 6,5, Sergio Peña 6; Luciano Slagveer 6,5 (84. Robbert de Vos -), Michael de Leeuw 6, Marko Kolar 6 (74. Nikolai Laursen -)

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6,5; Tim Breukers 5, Mats Knoester 6, Dario van den Buijs 5 (42. Mohamed Osman 6), Lennart Czyborra 5; Orestis Kiomourtzoglou 5, Alexander Merkel 5, Mauro Junior 5,5; Joey Konings 5 (82. Teun Bijleveld -), Cyriel Dessers 5, Dabney Dos Santos 4,5 (71. Jeremy Cijntje -)

Man of the match: Marko Kolar

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen