Wegen FC Twente en trainer García scheiden definitief

7 mei 2020, 16:44   Bijgewerkt: 7 mei 2020, 16:55

FC Twente neemt komende zomer definitief afscheid van Gonzalo García. De club laat in een statement weten dat het contract van de 36-jarige trainer definitief niet wordt verlengd. García was als trainer twee jaar in dienst van Twente. Eerst als assistent van Marino Pusic, daarna als hoofdcoach.

Een jaar geleden werd García op voorspraak van technisch directeur Ted van Leeuwen aangesteld als opvolger van Pusic. De Uruguayaanse oefenmeester begon goed aan zijn nieuwe klus, maar naarmate het seizoen vorderde kwam hij steeds meer onder vuur te liggen. Eind maart werd het contract van de trainer formeel opgezegd. Toen ruim een week geleden bekend werd dat Van Leeuwen het veld moest ruimen, was duidelijk dat er ook voor García geen toekomst meer was in Enschede.

"Vorige week hebben we reeds aangegeven een nieuwe stap te willen zetten bij FC Twente en een andere koers te willen varen. Dit besluit leidde tot het vertrek van technisch directeur Ted van Leeuwen. Een logisch uitvloeisel hiervan is om de contracten van Gonzalo Garcia en zijn assistenten niet te verlengen. Uiteraard zijn wij Gonzalo, Dennis, Peter en Senol zeer erkentelijk voor hun inzet voor de club in het afgelopen seizoen en wensen wij hen veel succes in hun verdere carrière", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan.

FC Twente neemt ook afscheid van assistent-trainers Dennis van der Ree en Peter Niemeyer en analist Senol Kök. Zij beschikten eveneens over een aflopend contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen