Van Persie bewierookt ijzersterke David Luiz: "Echt fantastisch"

19 juli 2020, 15:54

Robin van Persie heeft zaterdag genoten van het optreden van Arsenal tegen Manchester City (2-0). Zijn oude club won de halve eindstrijd van de FA Cup door op sterke wijze voor de dag te komen. Met name achterin was het solide, zag de Nederlander. Hij had op de Engelse televisie complimenten in huis voor David Luiz.

De Braziliaan speelde net als zijn kompanen Kieran Tierney en Shkodran Mustafi ijzersterk achterin. "Ze waren ongelooflijk", zegt Van Persie bij BT Sport. "Arsenal was erg compact. In de tweede helft gaf Manchester City meer druk, maar je kon zien dat de ploeg sterk stond. Voor mij sprong David Luiz eruit. Hij is veelbesproken geweest, maar nu was hij echt fantastisch. Hij vloog voor elk schot. Ik denk dat hij wel 25 ballen geblokt heeft."

Ook Rio Ferdinand was lyrisch over de defensie van Arsenal. Hij vond het knap wat die ploeg liet zien na de recente kritiek. "Er was nu een defensieve zekerheid die er eerst niet was. Er was goede focus en ik denk dat het een goede zet is geweest om met drie centrumverdedigers te opereren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen