'AS Roma krijgt reglementair verlies na inzetten van Diawara'

22 september 2020, 13:30

AS Roma wacht mogelijk een reglementaire nederlaag. Afgelopen weekend deed Amadou Diawara mee bij de Romeinen, maar de jeugdspeler bleek (nog) niet speelgerechtigd. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de 0-0 remise tegen Hellas Verona om die reden omgezet in een 3-0 nederlaag.

Dat schrijven diverse Italiaanse media. Alle spelers die ouder zijn dan 22 jaar moeten worden ingeschreven door AS Roma, ook als het jeugdspelers betreft. Dat heeft de club echter verzuimd, waardoor Diawara – op 17 juli werd hij 23 - helemaal niet speelgerechtigd was. De directie heeft laten weten dat het een administratieve fout betreft en dat de club in beroep zal gaan als er een reglementaire nederlaag volgt.

Dat lijkt het vrijwel zeker geval, want in 2016 werd Sassuolo ook bestraft met een 3-0 nederlaag toen een niet-ingeschreven speler minuten maakte. Diawara deed vrijwel de hele wedstrijd mee, maar werd vlak voor tijd nog gewisseld voor Gonzalo Villar. Rick Karsdorp ging met een blessure naar de kant, terwijl Justin Kluivert invaller was. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen