Koster over blessures: "Zijn echt wel klaar voor start competitie"

3 september 2020, 08:53

Willem II moest een oefenwedstrijd tegen RC Genk cancelen in de voorbereiding vanwege het grote aantal blessures, zag meerdere spelers wegvallen in de voorbereiding en moet enkele internationals de komende tijd missen. Desondanks vindt trainer Adrie Koster dat zijn elftal wel klaar is voor de start van de Eredivisie en de voorronde van de Europa League. "Ondanks het schrappen van deze oefenwedstrijd zijn we echt wel klaar voor de start van de competitie."

Dat vertelt hij tegenover het Brabants Dagblad over de staat van zijn elftal. Otschi Wriedt (gebroken middenvoetsbeentje) en Leeroy Owusu (hamstring) staan langere tijd buitenspel, Dries Saddiki komt terug van een blessure en Dylan Ryan, Justin Ogenia en Rick Zuijderwijk zijn voorlopig nog niet wedstrijdfit. In totaal speelde de ploeg bovendien 'slechts' vier oefenpotjes (PSV, Gent, VVCS en VVV-Venlo), omdat door het oefenduel met IJsselmeervogels eerder door corona ook al een streep ging.

"We hebben ook veel onderlinge wedstrijden gespeeld. Die tellen voor mij net zo zwaar", wil Koster daar echter niet te zwaar aan tillen. De coach is blij dat de Tilburgers hun Europese wedstrijd een dag hebben kunnen vervroegen, met het oog op de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo enkele dagen later. "De wedstrijd wordt al om 18.30 uur gespeeld. Daarna gaan we zo snel mogelijk terug. Het is geen wereldreis."

Lees ook: Europees duel Willem II dag vervroegd

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen