NEC in topvijf door overwinning op dapper MVV

30 november 2020, 22:59

De tweede overwinning in successie heeft NEC Nijmegen in de topvijf van de Eerste Divisie gebracht. De ploeg won vanavond op eigen veld met 2-1 van MVV Maastricht, dat echter kranig weerstand bood.

De laagvlieger won niet één van de laatste negen duels inclusief vanavond, maar speelde met name voor rust prima tegen NEC. Een gemakkelijk gegeven penalty zorgde ervoor dat NEC echter al na zeventien minuten de leiding nam. Na een lichte overtreding van Thibaut van Acker schoot Jordy Bruijn raak. Vier minuten later was het echter alweer gelijk toen de achttienjarige Syb van Ottele van NEC gruwelijk in de fout ging. Hij zag een lange bal onder zijn voet doorvliegen en gaf daardoor Arne Naudts een vrije doortocht. De spits schoot keurig raak. Het leek bij 1-1 te blijven, maar NEC trok toch aan het langste eind. Een rake knal van Joep van der Sluijs gaf de thuisploeg de drie punten. NEC staat nu vijfde, met slechts een punt minder dan nummer vier De Graafschap.

Telstar klopt Jong Utrecht

Ondertussen is Telstar naar de zevende plaats geklommen, door vanavond met 1-2 te winnen bij Jong FC Utrecht. Invaller Glynor Plet maakte de winnende in een duel die door een rode kaart aan beide kanten met twee man minder eindigde. De ploeg van Andries Jonker krijgt vrijdag een nieuwe test, als koploper SC Cambuur op bezoek komt.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen