Brobbey in de spits bij Ajax, zieke Blind vervangen door Martínez

9 december 2020, 17:42   Bijgewerkt: 9 december 2020, 17:50

In het cruciale duel tegen Atalanta Bergamo kent de opstelling van Erik ten Hag twee grote verrassingen. De achttienjarige Brian Brobbey zal in de basis starten, omdat Lassina Traoré niet op tijd fit is. Ook is Daley Blind toch te ziek om te spelen, waardoor Lisandro Martínez naast Perr Schuurs in het centrum komt te staan.

Blind was al 'grieperig', maar meldde zich dinsdagmiddag nog wel op de club. Daar ging hij echter vroegtijdig naar huis en liet hij de afsluitende training aan zich voorbij gaan. Het Algemeen Dagblad voorspelde vanochtend dat de linkercentrumverdediger vanavond weer inzetbaar zou zijn, maar dat bleek niet zo te zijn.

Backs Noussair Mazraoui en Nicolas Tagliafico zijn wél op tijd fit en staan dus gewoon aan de aftrap. Brobbey zal vanaf de flanken bediend worden door Antony en Dusan Tadic. Het middenveld bestaat uit Davy Klaassen, Zakaria Labyad en Ryan Gravenberch.

Bij Atalanta staan Nederlanders Hans Hateboer en Marten de Roon aan de aftrap. Ook voor Robin Gosens, die vorige week tegen FC Midtjylland terugkeerde van een blessure, is er een basisplek. Voor Ajax is winst het enige dat telt vanavond; alleen dan is de ploeg van Ten Hag zeker van overwintering in de Champions League, ten koste van Atalanta. Bij een gelijkspel of nederlaag zijn de Amsterdammers na de winter veroordeeld tot Europa League-voetbal.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Klaassen, Labyad, Gravenberch; Antony, Brobbey, Tadic

Opstelling Atalanta: Gollini; Toloi, Romero, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Pessina; Gomez, Zapata

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen