Bulthuis kroont zich tot winnaar Aziatische Champions League

20 december 2020, 08:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dave Bulthuis mag zich de eerste Nederlandse kampioen van de Aziatische Champions League noemen. De Nederlandse verdediger veroverde zaterdag de titel door met zijn club Ulsan Hyundai FC in de eindstrijd Persepolis uit Iran met 1-2 te verslaan.

Bulthuis voetbalt sinds januari 2019 bij Ulsan Hyundai. Na bij FC Utrecht, FC Nürnberg, FK Qabala (Azerbeidzjan) en sc Heerenveen te hebben gespeeld, ging de verdediger het Zuid-Koreaanse avontuur aan. De landstitel won hij nog niet, maar nu wel de Aziatische Champions League. Door de eindzege mag met Bulthuis met zijn ploeg deelnemen aan het WK voor clubs, dat in februari in Qatar plaatsvindt.

'Een droom komt uit.. KINGS OF ASIA', schrijft de fysiek sterke verdediger op zijn Instagram-pagina. 'De eerste Nederlandse speler die ooit de Aziatische Champions League wint. Zonder de hulp van mijn geweldige teamgenoten, de staf en natuurlijk mijn familie was dit niet mogelijk geweest.'

Naast Bulthuis staan nog twee andere spelers met een Eredivisie-verleden onder contract bij Ulsan Hyundai FC: Voormalig ADO- en AZ-spits Bjørn Johnson en Jason Davidson (oud-Heracles en FC Groningen).

[Instagram,CI-8MjflN4U]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen