Weer puntverlies voor Bosz; Becker en Weghorst scoren

9 januari 2021, 17:28   Bijgewerkt: 9 januari 2021, 17:42

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz is voor de derde keer op rij tegen puntenverlies aangelopen. Na nederlagen tegen Bayern München en Eintracht Frankfurt redde de ploeg zaterdagmiddag ternauwernood een punt tegen Werder Bremen. Daarmee profiteren Die Werkself niet van de nederlaag van Bayern München een dag eerder. 

"Als je het mij vraagt, zal Bayern München wel weer kampioen worden", zei een geïrriteerde Peter Bosz na de tweede nederlaag op rij van zijn ploeg. Toch leek het perspectief weer iets beter voor zijn Leverkusen, toen Der Rekordmeister vrijdagavond met 3-2 onderuit ging tegen Borussia Mönchengladbach. Om daarvan te profiteren had het zelf echter moeten winnen van Werder Bremen. 

Ondanks het veldoverwicht van Bayer Leverkusen (68% balbezit, twaalf doelpogingen tegenover drie), waren het de bezoekers die vlak na rust via Omer Toprak op voorsprong kwamen. Pas in de zeventigste minuut wist ook de ploeg van Bosz een kans te benutten. Het was Patrik Schick die de gelijkmaker binnen schoot. Verder dan dat kwam het echter niet. Leverkusen komt een punt dichter bij de koploper, maar zal daar niet tevreden mee zijn. Bovendien komt nummer twee RB Leipzig later vandaag nog in actie in de topper tegen Borussia Dortmund. 

Union Berlin - VfL Wolfsburg 2-2

In een mooi subtop-affiche nam Union Berlin het zaterdagmiddag op tegen VfL Wolfsburg. Zo stonden Nederlanders Sheraldo Becker, die vorige week voor het eerst in lange tijd weer trefzeker was, en Wout Weghorst, die al negen keer scoorde dit seizoen, tegenover elkaar. Beide spelers wisten ook in het onderlinge treffen het net te vinden.

Becker was al na anderhalve minuut dichtbij. Sterker nog, in een leeg doel had hij móéten scoren, maar kreeg hij zijn poging niet tussen de palen. Na een half uur spelen - de stand was toen 0-1 door een goal van Renato Steffen - maakte hij die fout goed met een knal in de kruising. Na rust leek Union Berlin de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eerst werd Maximilian Arnold met rood naar de kant gestuurd na een tackle, waarna Robert Andrich de daarop volgende vrije trap namens de thuisploeg binnen schoot.

Het was echter Wout Weghorst die na 66 minuten de kans kreeg om een punt te redden namens Wolfsburg. Dat deed hij: de spits stuurde de doelman naar de rechterhoek en schoot zelf in de linkerhoek zijn tiende van het seizoen binnen. Door het gelijkspel blijven de ploegen aan elkaar gewaagd, met beiden 25 punten, maar een beter doelsaldo voor de club uit Berlijn. Met dat puntenaantal komen ze ook gelijk met Borussia Dortmund, dat later vanavond tegen RB Leipzig speelt.

Overige uitslagen:

SC Freiburg - FC Köln 5-0

FSV Mainz - Eintracht Frankfurt 0-2

Schalke 04 - Hoffenheim 4-0

Lees ook: Jaar durende dramareeks Schalke voorbij na hattrick jeugdspeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen