Kane loodst Spurs met twee goals ook langs Zagreb

11 maart 2021, 22:58

Tottenham Hotspur is donderdagavond te sterk gebleken voor Dinamo Zagreb. Daarbij was topscorer Harry Kane, net als afgelopen weekend, goed voor beide treffers, die The Spurs een 2-0 zege opleverde. Steven Bergwijn deed als invaller 25 minuten mee en was zelf ook dicht bij een doelpunt, maar hij stuitte op doelman Dominik Livakovic. 

Zestien goals en dertien assists in 25 wedstrijden. Het zijn de ongekende statistieken van Harry Kane, waar hij afgelopen weekend tegen Crystal Palace van beiden weer twee toevoegde. In het tweeluik in de zestiende finale tegen Wolfsberger AC kwam de spits in actie, maar tegen Dinamo Zagreb mocht hij het weer in Europees verband laten zien. Dat deed hij dan ook.

Het was eigenlijk Erik Lamela die het meeste werk verrichte bij de openingstreffer in de 25e minuut. De Argentijn zette een knappe solo in en passeerde de doelman met een schot met buitenkant voet, maar raakte daarbij de paal. De bal ketste terug, precies in de voeten van Kane, die zo eenvoudig ook zijn Europese gemiddelde (na vanavond acht goals en drie assists in zeven wedstrijd) kon opschroeven.

Daar ging hij na rust bovendien mee verder. Dit keer kreeg hij de bal cadeau van de tegenstander, waarna hij zijn man uitspeelde en opnieuw raak schoot. Met de 2-0 zege zette Tottenham een prima uitgangspositie neer tegen de tegenstander die eerder dit seizoen Feyenoord uitschakelde in de groepsfase. Voor de ploeg uit Londen was het bovendien alweer de vijfde zege op rij. 

Olympiakos - Arsenal 1-3

Londens succes was er ook in Piraeus, waar Arsenal zich laat in de wedstrijd langs Olympiakos - dat in de vorige ronde over twee wedstrijden te sterk was voor PSV - wist te knokken. Het kwam in de eerste helft op voorsprong door Martin Ødegaard. De van Real Madrid gehuurde Noor was tot dusver nog niet betrokken bij doelpunten van zijn nieuwe ploeg, maar daar bracht hij op fantastische wijze verandering in. Van grote afstand knalde hij de bal snoeihard de bovenkant van het doel in, waarbij hij doelman José Sá kansloos liet. De openingstreffer van de 22-jarige middenvelder was de enige goal in de eerste helft.

Na rust was het de Marokkaan Youssef El Arabi die gelijk maakte namens de Grieken. Een déjà vu voor The Gunners, want het was diezelfde El Arabi die Arsenal vorig seizoen in de slotfase van de verlenging een nederlaag bezorgde namens Olympiakos. Vandaag deed hij ze echter minder pijn, want hoewel hij scoorde ging de zege naar Arsenal. Gabriel en Mohamed Elneny tekenden in de laatste tien minuten beiden nog voor een treffer, waardoor hun ploeg met een 1-3 zege een uitstekend resultaat neerzette.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen