Emmen begint aan nacompetitie: "Dit is een wereldprestatie"

20 mei 2021, 13:01
Emmen begint aan nacompetitie:

Dick Lukkien weet dat zijn FC Emmen van ver is gekomen om vanavond uiteindelijk aan te mogen treden in de nacompetitie. De ploeg uit Drenthe begint met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda en speelt later mogelijk ook voor eigen publiek tegen NEC Nijmegen of Roda JC Kerkrade. Volgens de oefenmeester is zijn team klaar om handhaving veilig te stellen.

"We zijn van heel ver gekomen", vertelde Lukkien voorafgaand aan de wedstrijd tegen NAC voor de camera van RTV Drenthe. "Dat moeten we niet vergeten. Dat wij nu mogen spelen om in de Eredivisie te blijven is een wereldprestatie. Met de steun van ons publiek moeten laten zien wat we willen. We zijn goed geprepareerd en iedereen heeft zin in vanavond."

Emmen speelde afgelopen weekend nog tegen VVV-Venlo (0-4 overwinning), terwijl tegenstander NAC de eerste wedstrijd in de play-offs al afwerkte. FC Volendam werd in Breda met 4-1 verslagen. "Die score was heel overtuigend. Wij denken te weten wat NAC wil, maar het moet blijken of ze ook zo gaan spelen. We zijn overal op voorbereid en gaan later zien wat wij kunnen."

Lukkien weet dat zijn manschappen nog twee keer moeten pieken om op het hoogste niveau te blijven. Dat zou een behoorlijke stunt zijn, aangezien Emmen halverwege het seizoen afstevende op degradatie. "Er zit een ongelooflijke drive en ambitie in de groep. We beseffen ook terdege dat we geen mindere dag mogen hebben zoals onlangs tegen FC Groningen."

Lees ook: Promotie moet onrust NAC oplossen: "Club heeft stabiliteit nodig"

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen