Fortuna Sittard strikt nieuwe doelman en verlengt met Van Osch

29 juni 2021, 15:12

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Felix Dornebusch (op archiefbeeld). De 26-jarige doelman wordt transfervrij overgenomen van Eintracht Braunschweig en is voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar vastgelegd. Er is meer keepersnieuws uit Sittard, want Yanick van Osch heeft zijn contract verlengd.

Dornebusch speelde namens Eintracht Braunschweig het afgelopen seizoen acht wedstrijden in de 2. Bundesliga. In het verleden stond hij ook op de loonlijst bij VfL Bochum en FC Nürnberg. "Met Felix halen we een doelman in huis die precies past in het profiel dat we vooraf geschetst hadden. Je ziet aan alles dat hij uit de Duitse keepersopleiding komt. Hij is erg ambitieus met een hoge arbeidsethos en wil zichzelf graag in Nederland doorontwikkelen. Allemaal ingrediënten om er iets moois van te maken", aldus technisch manager Sjoerd Ars.

Voor Dornebusch wordt het zijn eerste avontuur buiten Duitsland. "Ik ben enorm blij met deze nieuwe uitdaging bij Fortuna Sittard. Ik weet van mijn kindertijd nog dat clubs uit Nederland bekend stonden om hun goede voetbal en ik kan dan ook niet wachten om aan de slag te gaan in de Eredivisie. Ik kijk uit naar het ontmoeten van de staf en mijn nieuwe teamgenoten. We gaan er alles aan doen om komend seizoen de doelen van de club te behalen", reageert hij.

Van Osch

Dornebusch moet het komende seizoen de concurrentie aangaan met Van Osch, die tot medio 2023 heeft bijgetekend. "Yanick kan terugkijken op een sterk seizoen. Hij heeft zijn kans gedurende het afgelopen voetbaljaar met beide handen aangegrepen en laten zien dat hij over enorm veel kwaliteit beschikt. Deze contractverlenging heeft hij zelf afgedwongen met zijn sterke optredens. Wij zijn vanzelfsprekend trots dat we Yanick voor een langere periode aan ons weten te binden", aldus Ars.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen